• Foto 1 Foto 1 Foto 1
  • Foto 2 Foto 2 Foto 2
  • Foto 3 Foto 3 Foto 3

     
CURSUS EDELSMEDEN
BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Voor 525 euro, 15 lessen van 2,5 uur.
De cursus start twee keer per jaar – in februari en september. 
In de schoolvakanties en de hele maand december geen cursussen.

Op dinsdag- en woensdagochtend én dinsdag- woensdag- en donderdagavond staat mijn atelier open voor iedereen die wil leren edelsmeden. 
Als beginner start u met twee basisopdrachten. Daarin komen alle basistechnieken aan bod: zagen, meten, vijlen, buigen, vormen, solderen, afwerken en polijsten. Na deze basisopdrachten kunt u, onder mijn begeleiding, vrij gaan werken aan eigen ontwerpen en sieraden.

U kunt uw vaardigheden verder uitbreiden met technieken als stenen zetten, gieten, etsen, emailleren. Mogelijkheden en uitdagingen genoeg! Voorkennis is niet nodig, een beetje gevoel voor het werken met gereedschap is wel handig.

U werkt in een goed uitgerust atelier met voldoende en goed gereedschap. De cursus is inclusief gebruik van gereedschappen en onedele materialen, maar exclusief zilver, zilversoldeer, goud, goudsoldeer, edelstenen en parels. Het zilver, goud et cetera kunt u wel ter plekke aanschaffen of zo nodig bestellen.

De cursusgroepjes bestaan uit maximaal 9 personen. Beginners en gevorderden zitten bij elkaar in een groep. Dat blijkt zeer inspirerend te werken en het schept extra ruimte voor begeleiding.
ZOMERCURSUS EDELSMEDEN
Bij voldoende deelnemers, heb ik de zomercursus 2016 gepland op:

Dinsdag 12 juli t/m vrijdag 15 juli,
4 dagen smeden, van 9.30 tot 15.30. 395 euro per persoon.

Met behulp van twee opdrachten worden de technieken stapsgewijs behandeld. U oefent het meten, optekenen, zagen, vijlen, solderen, gieten en polijsten. U gaat solderen met zilversoldeer. We beginnen met onedele metalen als alpaca, koper en messing. Daarna maakt u een sieraad naar eigen ontwerp van zilver.

De zomercursus kan een goed opstapje zijn voor het volgen van de cursus edelsmeden van 15 weken. U heeft dan een goede basiskennis om uw ideeën en ontwerpen verder uit te werken tijdens deze cursus.

Voorkennis is niet nodig, een beetje gevoel voor werken met gereedschap is wel handig. U werkt in een goed uitgerust atelier met voldoende en goed gereedschap. De cursus is inclusief gebruik van de gereedschappen, onedele materialen en maximaal 15 gram zilver.
De cursusgroepjes bestaan uit maximaal 9 personen. Hierdoor is er voor iedereen ruime aandacht en begeleiding


Informatie en aanmelding:
Rood Goud Zilver
info@roodgoudzilver.nl
Brinklaan 20a
Bussum
tel. 035-698441